Dilaver Goxhaj: Në 7-vjetorin e Pavarësisë së Kosovës

Shtatëvjetori pavarsisë


ish duke afruar


Ishim mbledhur të dëgjonim


kush qe dekoruar


nga dy presidentët tanë


Nishanë e Jahjagë.


 


Oh, sa shumë kanë luftuar


Gjithë shokët tanë!


Por dhe këtë radhë faleminderit


Kurrrëkush s’u tha një fjalë!


 


Po nga kush e prisnim vallë


Të na thosh këtë?


President’ e kryeministra


Nuk na thanë asgjë.


 


Sikush ka hallin e vet


Qëllimet e tij


Mendojnë veç për pushtet,


Për para, lavdi.


 


Ne shkuam Kosovës t’i jepnim lirinë,


Terrin e zi t’ia shporrnim,


Dhe, s’e vramë mendjen asnjë grimë


Sa kohë do luftonim.


 


Një udhë kishim: veç përpara!


Dhe e morëm atë rrugë.


Por sa do të na vinin prapa


S’e menduam kurrë.


 


Por kur lufta mbaroi


E kuptuam fort mirë:


Mbete gjallë?  Qofsh shëndosh!


Vdiqe?  Lamtumirë!


 


E nga kush faleminderit


Mund të prisnim vallë?


Kurrë s’pritëm ta na e thoshnin


Neve këtë fjalë.


 


Dha tashti që dëgjojmë dekretet


Dhe listat për veteranë


E kuptojmë edhe më mirë,


Nderohen veçse rrufjanë.


 


Në këtë shtatëvjetor


Morëm vesh se si


Në trojet shqipëtare


Nuk ka drejtësi.


 


Gjithë ata që luftuan


Për lirinë e Kosovës


Në listat e presidentëve


Nuk janë më të kohës.


 


Veç ata që tradhëtuan,


Ata që braktisën shokët,


Veç ata nderohen sot


Ata janë të kohës.


 


Tiranë, 18 Shkurt 2015

Kontrolloni gjithashtu

Nxënësit e shkollës shqipe në në Feuerthalen, të Kantonit të Zyrihut së bashku me prof. Isuf Ismailin

Vaxhid Sejdiu: Vatra jonë arsimore “Shkolla Shqipe” në Zvicër hapi edhe një klasë në Feuerthalen, në kantonin e Cyrihut

Të mërkurën më, 15 mars 2023 vatra jonë arsimore “ Shkolla Shqipe” në Zvicër hapi …