Eduard Jospeh: Shkaku i problemeve në Ballkanin Perëndimor është se Serbia nuk e pranon rendin perëndimor

Diplomati amerikan, Eduard Xhozef, ka deklaruar se Serbisë i konvenon fakti që Evropa është e ndarë lidhur me Kosovën

Diplomati amerikan, Eduard Xhozef,  ka deklaruar se Serbisë i konvenon fakti që Evropa është e ndarë për Kosovën. Ai për mes një postimi ka thënë se vetëm Serbia është ajo e cila mund ta bëjë marrëveshjen të pamundur.  Mirëpo Kosova  mund ta bëjë marrëveshjen më të vështirë dhe t’i zemërojë serbët vendorë por është Beogradi ai që marrëveshjen e bën të pamundur. Kjo ndodh  përderisa Evropa është e ndarë për Kosovën dhe në këtë rast Serbia ka avantazh. Dhe nuk ka asnjë nxitje për të ndjekur qëllimin e vërtetë, pikërisht atë të ekspozuar në lokalitetin Banjska të Zveçanit,  në veri të Kosovës. Në vend se të zgjidhej  problemi, ai  përfundoi në qorrsokakun e Beogradit, ka saktësuar, ish-zëvendësshefi i misionit të OSBE-së në Kosovë, Eduard Xhozef.

Kontrolloni gjithashtu

Zërat e “ndërgjegjes” së dy profesorëve: Blerim Latifi dhe Muhamet Hamiti për dhunën izraelite kundër palestinezëve

Të paktën 178 palestinezë u vranë dhe 589 u plagosën nga sulmet ajrore të forcave izraelite kundër popullatës civile

Dje, Sekretari amerikan i Shtetit Antony Blinken u takua me disa udhëheqës të vendeve arabe …