D. Janjiq: Mitrovica veriore është, njëri ndër vendet më të rrezikshëm, ku jetojnë serbët

Dushan Janjiq: Koha e Listës Serbe si përfaqësuese e vetme politike e serbëve të Kosovës ka përfunduar

Kyetari i Forumit për Marrëdhënie Etnike, Dushan Janjiq, konsideron se koha e Listës Serbe si përfaqësuese e vetme politike e serbëve të Kosovës ka përfunduar.   Ajo e ka bërë një pjesë të punës së saj, barrikadat ishin detyra e saj e fundit, “ndonëse atë e bënë profesionistë dhe ekipe të mirëkoordinuara të ndihmuara nga shteti i Serbisë, saktësoi Dushan Janjiq. Sipas mendimit të tij, kapja tani është nëse Beogradi para zgjedhjeve në komunat në veri të Kosovës, të planifikuara për 22 prill, do të arrijë marrëveshje për plotësimin e vakumit institucional dhe të sigurisë, dhe për atë tani kemi shumë për të humbur dhe shumë për të fituar.  Janjiq i sheh kërkesat për një referendum si “ëndrra të disa politikanëve të dështuar, ndërsa Lëvizjen Popullore për Shtetin e përshkruan si njëlloj mbrojtje territoriale,  kundër ultra të djathtës imagjinare e cila në fakt kontrollohet me mjete të tjera.

Kontrolloni gjithashtu

KFOR-i ka bërë të ditur se ndodhen në Banjskë dhe se janë të gatshëm të përgjigjen nëse shfaqet nevoja

KFOR-i ka bërë të ditur se janë në gjendje gatishmërie dhe të gatshëm për të …