KEK
Fillimi / Njoftime / Ferat Shala: Në Kompleksin Memorial “Pëllumbat e Lirisë”, në Negrovc të Drenasit nderohen 21 dëshmorët dhe 36 martirët e lirisë
Ish komandanti i UÇK-së, Ferat Shala, përkujton 21 dëshmorët e njësitit, “Pëllumbi” dhe 36 martirëtal “Pëllumbat e Lirisë”, në Negrovc të Drenasit nderohen 21 dëshmorët dhe 36 martirët e lirisë

Ferat Shala: Në Kompleksin Memorial “Pëllumbat e Lirisë”, në Negrovc të Drenasit nderohen 21 dëshmorët dhe 36 martirët e lirisë

Me rastin e shënimit të 22 vjetorit të rënies së 21 dëshmorëve të UÇK-së, nga njësiti “Pëllumbi” dhe 36 martirëve të lirisë së kësaj zone, sot në kompleksin memorial “Pëllumbat e Lirisë”, në Negrovc të Drenasit, së bashku me familjarë, bashkëluftëtarë dhe bashkëfshatarë bëmë homazhe dhe vendosëm kurora lulesh në shenjë përkujtimi dhe nderimi të rënies dhe kontributit të tyre për liri.

Kësaj radhe mungonte në ceremoninë e përkujtimit në vendlindjen e tij ish zëdhënësi i UÇK-së, Jakup Krasniqi që së bashku me themeluesit e UÇK-së, Hashim Thaçi, Kadri Veseli dhe bashkëluftëtarë të tjerë po përballen me akuza të padrejta në Gjykatën Speciale në Hagë. Kompleksi memorial “Pëllumbat e Lirisë”, në Negrovc, është vetëm një nga qindra e mijëra dëshmi anë e kënd Kosovës, që flet për qëndresën dhe luftën e drejtë dhe të pastër të UÇK-së dhe popullit të Kosovës për liri.

Herozimi dhe rënia në altarin e lirisë e dëshmorëve të njësitit “Pëllumbi”, tregon për atdhedashurinë dhe guximin e djemve të zgjedhur të UÇK-së, në mbrojtje të popullatës së kësaj zone, ndërsa martirët e rënë janë dëshmi për krimet e forcave ushtarako-policore serbe mbi popullatën e pafajshme të kësaj ane.

Sot kur përkujtojmë të rënët dhe martirët, kujtojmë edhe lavdinë, krenarinë, qëndresën dhe sakrificën e dëshmorëve dhe të popullit liridashës të kësaj ane që i dhanë kuptimin e vërtetë lirisë që gëzojmë sot. Përkujtimi dhe respekti për dëshmorët dhe martirët do të mbetet i përjetshëm në zemrat tona dhe në kujtesën e krenarisë sonë kombëtare. Përulemi para veprës së tyre duke mos harruar amanetin dhe idealin për të cilin derdhën gjakun.

Kontrolloni gjithashtu

Me rastin e 22 vjetorit të rënies në altarin e lirisë të premten zbulohet busiti i heroit të kombit, Safet Rexhepi

Me rastin e 22 vjetorit të rënies në altarin e lirisë të premten zbulohet busiti i heroit të kombit, Safet Rexhepi

Me rastin e 22 vjetorit të rënies në altarin e lirisë të heroit të kombit, ...