KEK
Fillimi / Lajmet / Kërkesa e Vetëvendosjes për protesta është shkelje e vendimeve të Gjykatës Kushtetuese, tendencë për të mbajtur pushtetin me forcë
Protesta LVV

Kërkesa e Vetëvendosjes për protesta është shkelje e vendimeve të Gjykatës Kushtetuese, tendencë për të mbajtur pushtetin me forcë

Njohës i çështjeve politike, Sali Bislimi, ka thënë se skena politike dhe institucionale në Kosovë është e tensionuar, në veçanti pas mocionit të rënies së Qeverisë Kurti. Ai ka theksuar se asnjë institucion dhe asnjë forcë politike nuk mund të jetë mbi Gjykatën Kushtetuese që të mos i përfillë vendimet e saj. “Mospërfillja eventuale e rrëshqet Kosovën drejt diktaturës dhe anarkisë”, ka thënë ai. Bislimi ka thënë se Kuvendi i Kosovës si institucion i zgjedhur nga populli ka të drejtën të shkarkojë  dhe zgjedh cilëndo qeveri. Sipas tij, kërkesa e Vetëvendosjes  për protesta është shkelje e vendimeve të Gjykatës Kushtetuese dhe tendencë për të mbajtur pushtetin me forcë. Kjo praktikë, sipas Bislimit nuk duhet lejuar në asnjë mënyrë. (Epoka e Re)

Kontrolloni gjithashtu

Policia e Kosovës ka shqiptuar 18 mijë e 320 gjoba për kundërvajtje gjatë implementimi ligjit anti-covid

Policia njofton se gjatë 24 orëve ka shqiptuar afër një mijë gjoba

Policia e Kosovës njofton se gjatë 24 orëve ka shqiptuar afër një mijë gjoba ndaj ...