KEK
Fillimi / Institucionet / KKSB në komunën e Hanit të Elezit mbanë mbledhjen e rregullt për muajin Shtator

KKSB në komunën e Hanit të Elezit mbanë mbledhjen e rregullt për muajin Shtator

Këshilli Komunal për Siguri në Bashkësi e Komunës së Hanit të Elezit mbanë mbledhjen e rregullt për muajin Shtator

KKSB-ja për rendë të ditës shqyrtoi:

  1. Miratimi i procesverbalit nga mbledhja e kaluar

  2. Gjendja e përgjithshme e sigurisë në komunë

  3. Situata me koronavirusin

  4. Të ndryshme

Me mbledhjen kryesoi Kryetari i Komunës Rufki Suma. Lidhur me gjendjen e përgjithshme të sigurisë në komunë gjatë muajit Shtator raportoi Toger Nuhi Dema Komandant i Stacionit Policorë në Han të Elezit. Sipas tij muaji Shtator ishte i qetë dhe pa ndonjë rast të veçantë të cenimit të rendit dhe qetësisë publike. Ai tha se janë raportuar gjithsej 12 raste një ma shumë se vitin 2019 në muajin e njëjtë dhe të cilat do të trajtohen me procedura të rregullta. Toger Nuhi Dema tha se Policia e Kosovës është e angazhuar me tërë kapacitetin e sajë në zbatimin e Ligjit për Pandeminë e koronavirusit. Ai theksoi se qytetarët dhe bizneset në përgjithësi janë duke respektuar Ligjin. Lidhur me gjendjen e përgjithshme të sigurisë KKSB-ja doli me një deklaratë mbi zhvillimet në 24 orët e fundit të Zyrës së Prokurorit të Gjykatës Speciale, arrestimin e ish-oficerit e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, Salih Mustafa, si dhe zhvillimet gjatë ditës së sotme me bastisjen dhe vandalizmin në zyret e Organizatës së Veteranëve të Luftës së Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, arrestimin e Hysni Gucati, Kryetarit të Organizatës së Veteranëve të Luftës së Ushtrisë Çlirimtare dhe Nënkryetarit të OVL-UÇK, Nasim Haradinaj nga pjesëtarë të Misionit Evropian për Sundimin e Rendit dhe Ligjit (EULEX). Ndërsa lidhur me situatën e Korona Virusit në Komunën e Hanit të Elezit raportoi Kryetari i komunës së hanit të Elezit Rufki Suma. Ai i njoftoi të pranishmit lidhur me rastet aktive në komunë si dhe bashkëpunimin dhe komunikimin e vazhdueshëm me institucionet përgjegjës. Kryetari Suma tha se në Komunën e Hanit të Elezit, numri i të infektuarve është i vogël aktualisht vetëm 3 raste aktive dhe të cilët në masë të madhe janë duke respektuar obligimet e vetizolimit. Në takim u biseduan edhe çështje tjera në interes të gjendjes sa më të mirë të sigurisë në komunë.

Kontrolloni gjithashtu

Ka mbetur edhe pak kohë, drejt finalizimit të punimeve në fushën sportive në Dejnë të komunës së Rahovecit

Ka mbetur edhe pak kohë, drejt finalizimit të punimeve në fushën sportive në Dejnë të ...