KEK
Fillimi / Lajmet / Komisioni Qendror i Zgjedhjeve në mbledhjen e sotme ka vendosur që doshkojnë në rinumërim 494 vendvotime
Komisioni Qendror i Zgjedhjeve në mbledhjen e sotme ka vendosur që doshkojnë në rinumërim 494 vendvotime

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve në mbledhjen e sotme ka vendosur që doshkojnë në rinumërim 494 vendvotime

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve në mbledhjen e radhës ka marrë vendim që do të rinumërojë 494 vendvotime. KQZ-ja i ka ndarë në katër kategori vendvotimet të cilat do të rinumërohen, për arsye të mospërputhjeve të formularëve të rezultateve. Sipas KQZ-së arsyet e rinumërimit kanë të bëjnë me: bartje të gabuar të votave në formularin e subjekteve politike (35 vendvotime); bartje të gabuar të votave në formularin e kandidatëve (6 vendvotime); kandidati apo kandidatët kanë më shumë vota se subjekti politik (370 vendvotime); dhe subjekti ka vota ndërsa kandidatët jo dhe anasjelltas (83 vendvotime). Kryeshef Ekzekutiv i Sekretariatit të KQZ-së Burim Ahmetaj ka thënë se në 370 vendvotime një kandidat ka më shumë vota se subjekti, duke rekomanduar që këto vendvotime që të shkojnë në rinumërim.

Kontrolloni gjithashtu

Partitë opozitare vazhdojnë të kërkojnë zgjedhje të parakohshme në Kosovë

Demokracia në Veprim kërkon të hetohen dyshimet për falsifikim me vota të kandidatëve për deputetë

Organizata “Demokracia në Veprim” ( DnV) ka kërkuar që të hetohen dyshimet për falsifikim me ...