Kosova dhe Mali i Zi pritet që të formojnë një komision të përbashkët për rishikim të vijës kufitare

Kryeministri Kurti, në seancën e sotme të Kuvendit, ka bërë të ditur se Kosova dhe Mali i Zi pritet që të formojnë një komision të përbashkët për rishikim të vijës kufitare. Kjo përgjigje erdhi pasi deputeti i AAK-Së, Shemsedin Dreshaj, pyeti Qeverinë nëse e ka në plan të formojë komisionin e ekspertëve për rishikim të vijës kufitare me Malin e Zi. Në përgjigjen e tij, Kurti tha se është e rëndësishme që presidenti malazez, Gjukanoviq, ka gatishmëri për këtë çështje. “Normal për palën e Kosovës dokumentet janë të qarta. Sa kam njohuri edhe ekspertët vendorë kanë punuar në këtë drejtim. Me rëndësi për ne është që presidenti Gjukanoviq ka shprehur gatishmëri për këtë çështje”. Subjekti që unë e udhëheq gjithmonë e ka kundërshtuar versionin e nënshkruar, pohoi Kurti.

Kontrolloni gjithashtu

Besnik Tahiri

Besnik Tahiri: AAK-ja e shqetësuar me qasjen injoruese të BE-së ndaj Kosovës e trajtimin joserioz të kërkesës për lëvizje të lirë

Shefi i Grupit Parlamentar të AAK-së, Besnik Tahiri ka folur për çështjen e mos liberalizimit …