MIT
Airport Adem Jashari
mbpzhr 2018
kek
Fillimi / Lajmet / Ministri Pacolli, sot para ambasadorëve të shteteve mike e hapë solemnisht kryesimin e SEECP-it nga Kosova
Pacolli: Kosova do të bëhet anëtare e NATO-s me mbështetjen e SHBA-së dhe Evropës, askush nuk mund të na pengojë

Ministri Pacolli, sot para ambasadorëve të shteteve mike e hapë solemnisht kryesimin e SEECP-it nga Kosova

Ministri i Jashtëm, Behxhet Pacolli, sot para ambasadorëve të shteteve mike do të hapë solemnisht kryesimin e Kosovës në Procesin e Bashkëpunimit të Evropës Juglindore dhe do t’i prezantojë prioritetet e vendit tonë gjatë këtij kryesimi. Republika e Kosovës merr kryesimin e nismës rajonale të SEECP dhe është e rëndësishme, pasi kjo po ndodh në të njëjtin vit kur Kosova tashmë ka kryesimin me Fondin e Ballkanit Perëndimor dhe me Iniciativën Rajonale të Migracionit, Azilit dhe Refugjatëve. Sipas njoftimit, Pacolli kohë më parë vlerësoi se SEECP gjatë kryesimit të Kosovës në detyrë do të zhvillohet më tej si një shprehje e solidaritetit dhe përpjekjeve të shteteve pjesëmarrëse për të forcuar lidhjet dhe bashkëpunimin midis tyre dhe shteteve dhe strukturave tjera euroatlantike. Vendet anëtarë të SEECP janë Kosova, Shqipëria, Bosnje dhe Hercegovina, Turqia, Maqedonia e Veriut, Kroacia, Mali i Zi, Sllovenia, Bullgaria, Greqia, Moldavia, Rumania dhe Serbia. Kryesimi i SEECP është njëvjeçar dhe kryesinë e mëhershme e kishte Bosnja e Hercegovina, në samitin e së cilës nuk mori pjesë presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi, pasi vendi ynë ishte ftuar me fusnotë.

Kontrolloni gjithashtu

Gent Cakaj: Anëtarësimi i Republikës së Kosovës në Këshillin e Evropës do të ishte vlerë e shtuar për këtë organizatë

Gent Cakaj: Anëtarësimi i Kosovës në Këshillin e Evropës do të ishte vlerë e shtuar për këtë organizatë

Ministri në detyrë për Evropën dhe Punët e Jashtme të Shqipërisë, Gent Cakaj, ka marrë ...