Në Asamblenë Parlamentare të Këshillit të Evropës u hap porta e demokracisë për Kosovën

Në Asamblenë Parlamentare të Këshillit të Evropës u hap porta e demokracisë për Kosovën

Deputeti Partisë Socialiste të Shqipërisë, Namik Dokle, ka deklaruar se pranimi i Kosovës në Asamblenë e Parlamentit të Këshillit të Evropës është një arritje historike. “Në Asamblenë Parlamentare të Këshillit të Evropës u hap porta e demokracisë për Kosovën: duke filluar nga sesioni më i afërt, Kosova do të ketë delegacionin e saj, me tre anëtarë dhe tre zëvendësues, përfaqësues të forcave politike të Kuvendit, por çka është më e rëndësishme, përfaqësues të një populli martir, që aq shumë sakrifikoi për lirinë dhe pavarësinë e vet! Arritje historike! Frymëzim dhe përgjegjësi për të ecur në rrugën e integrimit evropian!”, shkruan Dokle  me këtë rast.

Kontrolloni gjithashtu

Pavarësisht paralajmërimeve se sanksionet e BE-së ndaj Kosovës do të hiqen, mbase gradualisht, ende nuk është marrë asnjë vendim

Pavarësisht pritjeve dhe paralajmërimeve se masat e Bashkimit Evropian ndaj Kosovës do të hiqen, së …