KEK
Fillimi / Institucionet / Në komunën e Rahovecit, filloi “Java e dëshmorëve”, ku u bënë homazhe dhe nderime në varrezat e qytetit

Në komunën e Rahovecit, filloi “Java e dëshmorëve”, ku u bënë homazhe dhe nderime në varrezat e qytetit

Në komunën e Rahovecit, filloi “Java e dëshmorëve”, ku u bënë homazhe dhe nderime në varrezat e qytetit, e në ditët në vijim parashihet të mbahen edhe aktivitete të shumta, kushtuar, jetës, veprës dhe gjakut të derdhur për liri.

Kryetari i komunës së Rahovecit Smajl Latifi me këtë rast ka thënë: Veprimtaria dhe vetëmohimi i dëshmorëve tanë janë udhërrëfim për brezat, prandaj si të tillë duhet të bëjmë përpjekje për ruajtjen e kësaj trashëgimie kombëtare. Bëmat e dëshmorëve do të shërbejnë udhërrëfim për ne dhe angazhimet e përkushtimet tona ditore duhet të jenë në shërbim të idealit të tyre. Sakrificat e mëdha të dëshmorëve të kombit dhe rrugëtimi luftarak e jetësor i tyre, mirënjohja për nënat, motrat, vëllezërit baballarët dhe të gjithë qëndrestarët e kombit nga të gjitha trojet shqiptare, meritojnë përkulje dhe nderim të pafund. Falë këtyre sakrificave dhe vendosmërisë së dëshmorëve tanë, kemi arritur të çmohemi e vlerësohemi. Këtë pasuri kombëtare duhet ta ruajmë e kultivojmë, sepse këtë bëjnë të gjithë popujt e civilizuar. Nderimi dhe lavdia ju takon dëshmorëve dhe të rënëve për liri, ndërsa të tjerëve ju takon puna e përkushtimi për jetësimin e idealit të tyre. Rahoveci me rrethinë është krenar për gjithë atë kontribut të madh që ka dhënë e sakrificat e shumta që i ka dëshmuar në rrugën e gjatë të lirisë së atdheut tonë. Qoftë i paharruar kujtimi për heronjtë dhe dëshmorët e atdheut! Ka thënë kryetari Latifi.

Kontrolloni gjithashtu

KEK së shpejti edhe me impiante për trajtimin e të gjitha ujërave në TC-B

Në vazhdën e masave dhe aktiviteteve për zvogëlimin e ndikimit në mjedis të TC Kosova ...