Parlamenti Evropian: Pavarësia e Kosovës është e pakthyeshme, njohja nga të gjitha shtetet e BE-së do të ishte në dobishme

PE: Vazhdimi i bisedimeve, Serbi-BE-së për anëtarësim, të kushtëzohet me vendosjen e sanksioneve të Beogradit kundër Rusisë

Parlamenti Evropian  do të kërkojë zyrtarisht  që vazhdimi i bisedimeve të anëtarësimit mes Serbisë dhe Bashkimit Evropian, të kushtëzohet me vendosjen e sanksioneve të Beogradit zyrtar  ndaj Rusisë. Kjo kërkesë është pjesë e një draft-raporti për strategjinë e zgjerimit të BE-së të përgatitur nga Tonino Pikulla, deputet socialdemokrat nga Kroacia, i cili është raportues i Parlamentit për këtë strategji. Në propozime po ashtu thuhet se duhet “të bëhet prioritet përshtatja e vendeve nga procesi i zgjerimit me politikën e përbashkët të jashtme dhe të sigurisë së BE-së dhe të vazhdohen negociatat e anëtarësimit me Serbinë, vetëm nëse ky vend i bashkohet sanksioneve të BE-së ndaj Rusisë”.

 

Kontrolloni gjithashtu

110 vjetori i Pavarësisë së Shqipërisë po përkujtohet me aktivitete të ndryshme

110 vjetori i Pavarësisë së Shqipërisë po përkujtohet me aktivitete të ndryshme. Për ta shënuar …