Airport Adem Jashari
mbpzhr 2018
kek
MIT
Fillimi / Lajmet / Plani 7 pikësh i kandKadri Veselit parasheh dënime për të gjithë ata që kanë dëmtuar buxhetin e Kosovës
Veseli bëri të ditur se pritet të ndërmarrë dhe iniciativa të tjera për të rregulluar statusin e veteranëve

Plani 7 pikësh i kandKadri Veselit parasheh dënime për të gjithë ata që kanë dëmtuar buxhetin e Kosovës

Kryetari i Partisë Demokratike të Kosovës që është edhe kandidat nga kjo parti për kryeministër të vendit, Kadri Veseli, ka thënë se ndonëse janë të shumtë zyrtarët shtetëror që i kanë shkaktuar dëme të mëdha buxhetit të Kosovës asnjë prej tyre nuk ka paguar asnjë cent për dëmet që ia kanë bërë vendit me vendimet e tyre. Por kjo do të ndryshoj me planin 7 pikësh kundër korrupsionit. Plani parasheh që tash e tutje zyrtarët, të cilët me dashje apo pa dashje e dëmtojnë buxhetin e Kosovës, një pjesë të këtij dëmi ta paguajnë ata vet. Në vitet e kaluara, institucione të ndryshme të Kosovës kishin humbur betejat në Gjykatën Arbitrazhit, për të cilat shteti kishte paguar dëmshpërblim. Por, zyrtarët që kishin shkaktuar vonesat nuk kanë paguar asnjë cent. Shembulli më i freskët është ai i “Bektel&Enka”, e cila pas mungesës së krijuar në transferimin e parave, kishte fituar në arbitrazh mbi 53 milion euro. Koncepti është bazuar në përvojat e shteteve perëndimorë siç është Gjermania. Ky propozim është pjesë e planit shtatë pikësh të kryetarit të PDK-së, Kadri Veseli për luftimin e korrupsionit në Kosovë.

Kontrolloni gjithashtu

Remzi Hoxha

Familja e Remzi Hoxhës, i zhdukur 24 vjet më parë, ndihet e zhgënjyer nga Qeveria Rama për mos zbardhjen e rastit

Familja e Remzi Hoxhës, i zhdukur në rrethana ende të paqarta  në një konferencë për ...