mbpzhr 2018
kek
MIT
Airport Adem Jashari
Fillimi / Institucionet / Reçica: Familjareve të dëshmorëve u është bërë padrejtësi

Reçica: Familjareve të dëshmorëve u është bërë padrejtësi

Ministri në detyrë i Punës dhe Mirëqenjes Sociale, Skënder Reçica nëpërmjet profilit të tij në facebook është shprehur se familjarëve të dëshmorëve deri më tani u është shkaktuar padrejtësi, duke ju refuzuar e drejta për përfitim të pensionit familjar të dëshmorit, krahas pensionit kontributiv.

“Përgjatë këtyre dy viteve si ministër në MPMS, në zyrën time kam pritur shumë pensionistë, familjarë të dëshmorëve të cilëve ligji aktual iu ka pamundësuar të drejtën për pension kontributiv dhe të familjarit të dëshmorit njëkohësisht. Kjo e padrejtë ka rënduar shumë pensionistët jo vetëm në aspektin financiar por gjithashtu edhe në aspektin moral e meritor.

Me Reformën Pensionale, pensionistët do të gëzojnë pensionin kontributiv për djersën e derdhur, por edhe pensionin e familjarit për gjakun e derdhur. Kjo do të realizohet me një shumë unike për të dy pensionet.

Me NISMA ‘n në Qeveri, ky diskriminim nuk do të zgjas më shumë se muajt e parë të qeverisjes, sepse ne jemi të përkushtuar në përfundimin e reformës pensionale të nisur gjatë këtij mandati”, ka shkruar ndër të tjera në profilit të tij në facebook, Ministri në detyrë i Punës dhe Mirëqenjes Sociale, Skënder Reçica.

Kontrolloni gjithashtu

Njoftim i rëndësishëm për të gjithë bizneset, për pjesëmarrje në sesionin informues për thirrjen për Aplikim të publikuar nga Zyra e BE-së në Kosovë

Drejtoria për Ekonomi, Zhvillim dhe Turizëm në komunën e Rahovecit fton të gjithë bizneset e ...