Sami S. Shatri: Me 2 Mars, mbushen plot 99 vite, kur dora tradhtare vrau mizorisht Luigj Gurakuqin,

Me 2 Mars, mbushen plot 99 vite, kur dora tradhtare vrau mizorisht Luigj Gurakuqin, njërin nga Kolosët e Pavarësisë së Shqipërisë!

Disa vargje elegjike, në nderim përjetësor, për Luigjin dhe gjithë patriotët dhe dëshmorët e Kombit!
ATENTATET MBI PAVARËSINË
Në Portin e Barit, pran Adriatikut
nga dora vrastare, goditet Luigji
krisma revolveri, rrëzuan përdhe!
burri i Pavarësisë, mbylli sytë gjithnjë!
Vigani Shkodran, sytë si shqiponjë
mustaqe të zeza, krahët sa një mal
shtatin e hedhur, ballin si shpat
vritet nga tradhtia, në pritë at’natë!
Peruxhie, tokë e Romës s’lashtë
tinëzrisht helmohet, plaku mjekërbardh
Ismail Qemali, babai i Pavarësisë
ngriti në Vlorë, flamurin e Arbërisë!
Atje n’Podgoric, tokën Iliriane
vritet pabesisht, Gjenerali i maleve
te ura e vjetër i vunë pusi
cubat e Krajlit të Malit të Zi!
Një e nga një, Kolosët e Pavarësisë
shuhen të gjithë nga dorë e tradhëtis
e pas tyre të tjerë Atdhetarë
mjerisht gjejn vdekjen, nga vrasës shqiptar!
Të tre këta burra, ishin Prijëtar
ndër ma të Zotët e Kombit Shqiptar
nuk qen kuisling as mercenar
pengesë e fortë, për armiq’t shekullor!
Gjithë këto vrasje, nuk ishin rastësi
plane të armiqve, t’vjetër e t’rinj
me dorën vrastare të shqipfolësve t’zinj
për ta mbajt Shqipen, gjithnjë n’errësir!
Prishtinë, 01 Mars, 2024
Samy

Kontrolloni gjithashtu

Fronti Europian hapi shtabin komunal zgjedhor, në Strugë

Në mënyrë spektakolare, mes shumë anëtarëve, simpatizantëve e përkrahësve, Fronti Europian hapi shtabin komunal zgjedhor …