Shoqëria Bjeshkatare Alpiniste “Lybeteni” me ecje për sensibilizimin kundër kancerit të gjirit

Fundjavat tashmë janë bërë të zakonshme të spikaten me aktivitete të shumëllojta sportive në Ferizaj e më gjerë. E tillë është edhe ecja vetëdijesuese kundër kancerit të gjirit, në kuadër të muajit Tetor për sensibilizimin e kësaj sëmundje e që këtë vit u shënua me moton “Zbulimi i hershëm – shpëtim i jetës”. Ishte Shoqëria Bjeshkatare Alpiniste “Lybeteni” me organizatore Njomza Baftiu dhe grupi i saj, që me ecjen skaj Ujëvarave të Valbonës, përçoi këtë mesazh, aktivitet ky që u realizua me mbështetjen edhe të Komunës së Ferizajt. Siç shprehen edhe organizatorët, kjo ecje simbolike paraqet një kontribut të shoqërisë sonë në luftë kundër kësaj sëmundje e cila vazhdon të marrë jetë. Ecja u realizua në Parkun Kombëtar “Lugina e Valbonës” ku pjesëmarrësit përveç kontributit të tyre në këtë ecje përjetuan bukuritë e vjeshtës në natyrën e bukur të Parkut të Valbonës.

Kontrolloni gjithashtu

24 vjet nga rënia e dëshmorëve Gursel e Bajram Sylejmani

Në 24 vjetorin e rënies dëshmorë të dy vëllezërve Gursel e Bajram Sylejmani, udhëheqësit komunal …