«Shqipja në Diasporë» - takim mbarëkombëtar në shërbim të gjuhës dhe kulturës kombëtare në Diasporë

Vaxhid Sejdiu «Shkolla Shqipe» – Zvicër -Gëzuar 8 Marsin!

«Shkolla Shqipe» në Zvicër ju uron të gjitha grave në përgjithësi dhe gruas shqiptare në veçanti  festën e 8 Marsit.  «Gëzuar 8 Marsin», ju që mbani në zemrat tuaja botën njerëzore, ju që kujdeseni për të ardhmen e njerëzimit, ju që sakrifikoni për të mirën e lirisë dhe dashurisë njerëzore. Gëzuar sepse bota pa ju do të ishte një humnerë e pa fund. Prandaj “Gëzuar” në këtë ditë shënuar të njerëzimit, që ngjallë shpresë dhe dritë për të ardhmen, që ngroh botën me dashurinë e nënës. Dhe me të drejtë poeti kombëtar Rexhep Hoxha skalitë me mjeshtri vargjet për nënën, për gruan shqiptare.

“Fjalë e ëmbël, shumë e lartë,

është fjala nënë;

Gjuhë e nënës është e artë,

nënë, o dritë e hënë.”

Dhe ky urim shkon patjetër për mësueset kudo ku janë dhe në veçanti për ato të cilat edhe përkundër angazhimeve të shumta në punë dhe në familje kujdesen me përkushtim dhe dashuri ndaj nxënësve të shkollave shqipe në Zvicër dhe në mbarë botën shqiptare, me të vetmin qëllim që fëmijët shqiptarë ta mësojnë, ta ruajnë gjuhën amtare.

Urime festën e 8 Marsit mësuese të nderuara që me dashurinë dhe përkushtimin jeni shembulli më i mirë se si veprohet në shërbim të  Atdheut, Gjuhës dhe Kulturës kombëtare!

– Gëzuar!

“Shkolla shqipe” – Zvicër

Sektori për informim

Kontrolloni gjithashtu

Shemsedin Dreshaj: Qeveria Kurti ka dështuar si në rrafshin e brendshëm ashtu edhe në atë ndërkombëtar

AAK-ja dërgon Statutin e Ri të Universitetit të Prishtinës në Gjykatën Kushtetuese

Deputeti i Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës, Shemsedin Dreshaj, ka njoftuar se Statuti i ri …