Visar Ymeri

Ymeri: Dialogu i Kosovës me Serbinë është i padrejtë

Kryetari i Lëvizjes Vetëvendosje,  Visar Ymeri ka deklaruar  se dialogu i Kosovës  me Serbinë është i padrejtë. “Dialogu është i padrejtë sepse është i pakushtëzuar nga Kosova dhe mungesa e njohjes e pamundëson dialogun”, ka deklaruar Ymeri në takimin e parë në Komisionin Parlamentar Kosovë-BE për MSA-në. Ai ka thënë se dialogu në nivel teorik dhe praktik ka kuptim vetëm nëse ka pajtueshmëri se për çfarë do të bisedohet. Fatkeqësisht, me këtë rast  nuk është deklaruar nëse Kosova është shtet i pavarur ose jo. “Pra ky dialog zhvillohet në mes të dy vendeve që nuk kanë pozita të barabarta”, ka thënë mes tjerash Visar Ymeri.

Kontrolloni gjithashtu

Zërat e “ndërgjegjes” së dy profesorëve: Blerim Latifi dhe Muhamet Hamiti për dhunën izraelite kundër palestinezëve

Të paktën 178 palestinezë u vranë dhe 589 u plagosën nga sulmet ajrore të forcave izraelite kundër popullatës civile

Dje, Sekretari amerikan i Shtetit Antony Blinken u takua me disa udhëheqës të vendeve arabe …