Ambasadorja Chabert: Franca është e gatshme që të ndihmojë sistemin prokurorial të Kosovës

Ambasadorja Chabert: Franca është e gatshme që të ndihmojë sistemin prokurorial të Kosovës

Prokurorët e Shtetit janë të vendosur në forcimin e sundimit të ligjit, ka thënë të enjten kryeprokurori i Shtetit, Aleksandër Lumezi, gjatë një takimi me ambasadoren e Francës në Prishtinë, Didier Chabert. Kryeprokuroi, potencoi se është i përkushtuar në rritjen e efikasitetit në gjithë sistemin prokurorial, në luftën kundër krimit të organizuar, korrupsionit, si dhe veprave tjera penale. Gjithashtu ai kërkoi nga prokuret e tjerë që të më të përkushtuar. Ndërsa, ambasadorja Chabert, shprehu gatishmërinë e vendit të saj për ta ndihmuar sistemin prokurorial të Kosovës, me qëllim të rritjes së kapaciteteve të prokurorëve, duke i trajnuar ata në fusha të ndryshme. Lumezi e vlerësoj lartë këtë vullnet të shtetit francez  dhe falënderoi ambasadoren Chabert për përkrahje.

Kontrolloni gjithashtu

Britania e Madhe: Kosova e Serbia duhet të jenë të përfshira në mënyrë konstruktive në dialogun e ndërmjetësuar nga BE-ja

Sigurimi i pavarësisë dhe sovranitetit të Kosovës ishte tema e diskutuar në seancën e fundit …