KEK
Fillimi / Lajmet / Blerta Deliu-Kodra: Kriteret e vendosura nga BE janë kryer me kohë, por ka obligime shtesë në raport me MSA
Deliu Kodra: Qeveritë duhet ta trajtojnë dialogun si agjendë kombëtare, ndryshe do të kenë jetëgjatësinë e shkurtër

Blerta Deliu-Kodra: Kriteret e vendosura nga BE janë kryer me kohë, por ka obligime shtesë në raport me MSA

Ish-kryetarja e Komisionit për Integrim Evropian, Blerta Deliu-Kodra, i thotë se kriteret e vendosura nga Bashkimi Evropian janë kryer me kohë, por që thotë se ka obligime shtesë në raport me Marrëveshjen e Stabilizim Asociimit. Mendim të njëjtë ndan edhe ish-sekretari i Ministrisë së Integrimit Evropian, Demush Shasha. Ky i fundit ka thënë se qasja e qeverisë së re duhet që t’i bind shtetet anëtare me rezultate konkrete në fushën e sundimit të ligjit dhe në dialogun për normalizimin e marrëdhënieve Kosovë-Serbi. Vonesat në konstituimin e institucioneve, sipas Deliu-Kodrës, po shkojnë në dëm të agjendës integruese. Thotë se edhe hezitimet e shteteve anëtare po ndikojnë që Kosova nuk ka liberalizim të vizave.

Kontrolloni gjithashtu

Dragan Bursaç

Dragan Bursaq: Shaip Kamberi është e vetmja opozitë e vërtetë në Kuvend, sepse Serbia ka kohë që nuk ka opozitë

Fjalimi i kryetarit të Grupit parlamentar të Luginës së Bashkuar – SDA Sanxhak, Shaip Kamberi, ...