KEK
Fillimi / Lajmet / Çështja e demarkacionit është krejtësisht çështje bilaterale mes Kosovës e Malit të Zi
O’Connell thotë mos prisni ndërhyje ndërkombëtare në luftimin e korrupsionit, por këtë vetë duhet ta bëni

Çështja e demarkacionit është krejtësisht çështje bilaterale mes Kosovës e Malit të Zi

Ambasadori i Britanisë së Madhe  në Kosovë, Ruairi O’Connell, ka theksuar se çështja e demarkacionit është krejtësisht çështje bilaterale mes Kosovës e Malit të Zi, për të cilën duhet të vendosin vetë deputetët e Kuvendit se a do ta ratifikojnë apo jo. Por, ai tha se demarkacioni përcakton ku ndodhet kufiri, e jo ku “duhet” të jetë. “Çështja e demarkacionit të kufirit është çështje bilaterale në mes të Kosovës dhe Malit të Zi. Askush nuk i ka kërkuar Kosovës të ndryshojë kufirin e saj me Malin e Zi. Askush nuk e ka detyruar Kosovën të jap tokë. Marrëveshja konfirmon kufijtë aktualë; demarkacioni përcakton ku ndodhet kufiri, jo ku ‘duhet’ të jetë. Por, Kosova është shtet Sovran, i pavarur dhe është e drejtë që Kuvendi i Kosovës të vendosë a duhet ta ratifikojë marrëveshjen. Është përgjegjësi e juaj”, ka thënë O’Connell në një postim.

Kontrolloni gjithashtu

Enver Hoxhaj: Qeveria e drejtuar nga Albin Kurti dhe ministrat e tij nuk kanë platformë qeverisje

Hoxhaj: Serbia ka vetëm një opsion përpara dhe ai është që ta pranojë Kosovën si shtet të pavarur

Ushtruesi i detyrës së kryetarit të Partisë Demokratike të Kosovës, Enver Hoxhaj ka thënë se ...