Disa OJQ nga Kosova kërkuan nga Amerika ta rishqyrtojë thirrjen e Kosovës për pjesëmarrje në Samitin për Demokraci

Disa OJQ nga Kosova kërkuan nga Amerika ta rishqyrtojë thirrjen e Kosovës për pjesëmarrje në Samitin për Demokraci

Një grup i organizatave joqeveritare nga Kosova kanë kërkuar përmes një letre që Shtetet e Bashkuara të Amerikës ta shqyrtojnë thirrjen e Kosovës për të marrë pjesë në Samitin për Demokraci, të organizuar më 9 dhe 10 dhjetor nga kryetari amerikan, Joe Biden. “Radio Evropa e Lirë” ka siguruar letrën nga përfaqësuesit e shoqërisë civile, e cila i është dërguar zëvendës-ndihmëssekretarit amerikan të Shtetit për Evropën dhe Euroazinë, njëherësh të dërguarit për Ballkanin Perëndimor, Gabriel Escobar dhe koordinatores për Demokraci dhe të Drejta të Njeriut në Këshillin e Sigurisë Kombëtare, në të cilën kanë dhënë arsyet e tyre pse Kosova do të duhej të ishte pjesë e kësaj iniciative.

Kontrolloni gjithashtu

Ministri i Jashtëm i Rusisë, Sergei Lavrov, më 7 qershor do të qëndrojë për një vizitë në Beograd

Ministri i Jashtëm i Rusisë, Sergei Lavrov, më 7 qershor do të  qëndrojë për një …