KEK
Fillimi / Lajmet / Ditman: Berlini zyrtar nuk i ka kërkuar Serbisë ta njohë pavarësinë e Kosovës
Aksel Ditman

Ditman: Berlini zyrtar nuk i ka kërkuar Serbisë ta njohë pavarësinë e Kosovës

Ambasadori gjerman në Serbi, Aksel Ditman, ka deklaruar se Berlini zyrtar nuk i ka kërkuar Serbisë ta njohë pavarësinë e Kosovën, por është pozicioni i përbashkët i BE-së që përmes Beogradit dhe Prishtinës të arrihet një normalizim i plotë i marrëdhënieve, raportojnë mediet Serbi. Ai ka thënë se është pozitive që të dy shtetet të kenë vullnet dhe të jenë të gatshme për të vazhduar procesin e normalizimit nën patronazhin e BE-së. Ditman ka folur edhe për marrëdhëniet ndërmjet Serbisë dhe Rusisë. “Këto dy shtete kanë marrëdhënie të mira dhe kjo është në rregull për ne, dhe kjo nuk i pengon Serbisë që të jetë anëtare e BE-së”, ka thënë ai. Ambasadori gjerman, vë në dukje se bashkëpunimi në mes të Gjermanisë dhe Serbisë është i shkëlqyer në shumë nivele.

Kontrolloni gjithashtu

Thaçi: 21 vjet me parë pas një lufte të pastër çlirimtare nënshkruam demilitarizimin e UÇK-së dhe themelimin e TMK-së

Thaçi: 21 vjet me parë pas një lufte të pastër çlirimtare nënshkruam demilitarizimin e UÇK-së dhe formimin e TMK-së

Janë bërë 21 që kur u themeluan Trupat Mbrojtëse të Kosovës, pra, kalimi në TMK ...