Kryetarja, Gordana Silianovska, gjatë betimit në Kuvend nuk pranoi të thotë Maqedonia e Veriut, por vetëm Maqedonia

Gordana Siljanovska largon nga përdorimi gjuhën shqipe në faqen e Presidencës të Maqedonisë së Veriut

Faqja zyrtare e presidencës së Maqedonisë së Veriut nuk ofron më përmbajtje në gjuhën shqipe. Opsioni për të shfaqur përmbajtjen në gjuhën shqipe është larguar, duke lënë faqen të disponueshme vetëm në gjuhën maqedonase. Ky ndryshim ndodhi pas zgjedhjes së presidentes së re, Gordana Siljanovska-Davkova nga VMRO-DPMNE. Fushata e kësaj partie ishte e përqendruar në retorikë anti-shqiptare, kundër BDI-së dhe ligjeve që promovuan gjuhën, flamurin dhe të arriturat e komunitetit shqiptar në Maqedoninë e Veriut. Vasalët shqiptarë të koalicionit VLEN, ende nuk e kanë komentuar këtë fillim të ri të kthimit prapa të të drejtave të shqiptarëve, pavarësisht se ka pasur paralajmërime të tilla, jo vetën nga kryetarja, Gordana Siljanovska-Davkova.

Kontrolloni gjithashtu

Faton Klinaku: Arrestimi i luftëtarit të lirisë, Dritan Goxhaj është bërë për t’i frikësuar njerëzit që e kundërshtojnë një gjykatë politike

Faton Klinaku, ka deklaruar se Ushtria Çlirimtare e Kosovës nuk mund të quhet ndërmarrje e përbashkët kriminale

Faton Klinaku, ushtrues detyre i kryetarit të OVL-UÇK-së, ka deklaruar se Ushtria Çlirimtare e Kosovës …