Historianët e Shkupit përkujtojnë atdhetarin e mirënjohur shqiptar, Hasan Prishtina

Historianët e Shkupit përkujtojnë atdhetarin e mirënjohur shqiptar, Hasan Prishtina

Në 104-vjetorin e Çlirimit të Shkupit nga kryengritësit shqiptarë, dhe në 83-vjetorin e atentatit kundër prijësit të kësaj kryengritjeje, atdhetarit, Hasan Prishtina, sot një delegacion nga Shoqata e Historianëve Shqiptarë në Maqedoni  dhe Mehmet Prishtina, i cili pa asnjë fakt relevant pretendon se është trashëgimtarë i Hasan Prishtinës, vunë kurora lulesh para përmendores së heroit kombëtar të të gjithë shqiptarëve,  në Shkup. Delegacioni i historianëve udhëhiqej nga kryetari Skender Asani dhe historiani Nebi Dervishi, dhe veprimtarë të tjerë. Në 83 vjetorin e vrasjes së Hasan Prishtinës, ministritë e kulturës në Tiranë dhe në Prishtinë nuk kanë zhvilluar asnjë aktivitet përkujtimor.

Kontrolloni gjithashtu

Brenda mureve të Kishës Katolike në Francë është abuzuar seksualisht me 216 mijë të mitur që nga viti 1950

Qeveria e Spanjës miratoi një plan për të kompensuar viktimat e abuzimit seksual të Kishës Katolike

Qeveria spanjolle miratoi një plan për të kompensuar viktimat e abuzimit seksual në Kishën Katolike. …