Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama gjatë fjalës së tij në Këshillin e Sigurimit të OKB-së, foli edhe për pavarësinë e Kosovës

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama gjatë fjalës së tij në Këshillin e Sigurimit të OKB-së, foli edhe për pavarësinë e Kosovës

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama gjatë fjalës së tij  në Këshillin e Sigurimit të OKB-së, foli edhe për pavarësinë e  Kosovës. Ai the me këtë rast se Rusia dhe të tjerë janë përpjekur ta keqpërdorin realitetin e ndryshuar të Ballkanit Perëndimor e sidomos lindjen e Republikës së Kosovës për të justifikuar ëndrrat e tyre neo-imperialiste apo makthet e tyre që kanë eksportuar. Pavarësisht sa përpiqeni Kosova, pavarësia e së  cilës është sanksionuar nga Gjykata Ndërkombëtare Penale, kreu 14 i kësaj Karte të OKB-së dhe shtoi se Gjykata Ndërkombëtare Penale nuk mund të shërbejë si pretekst për rrëmbim territoresh apo aneksim të paligjshëm. Edi Rama tha se, nëse paqja që zgjat në rajonin tonë sot është e prekshme, kjo ka për së pari të bëjë me mësimet e nxjerra për të tejkaluar të shkuarën dhe për të mësuar një të ardhme së bashku përmes bashkëpunimit.

Kontrolloni gjithashtu

Hoti

Avdullah Hoti: “Ligjëratat” e Albin Kurtit nëpër Irlandën Veriore ishin vetëm pretekst për të ikur nga takimi në Tiranë

Deputeti LDK-së, Avdullah Hoti, ka reaguar lidhur me mos-shkuarjen e kryeministrit Albin Kurti në Tiranë …