B. Obama: Historia do ta mbajë në mend sulmin në Kongres si një “një moment të çnderimit e turpit të madh për kombin”

Kryetari amerikan, Barack Obama, ka ngushëlluar familjen e Fidel Castros

Kryetari i Shteteve të Bashkuara, Barack Obama, sot e ka ngushëlluar familjen e Fidel Castros dhe theksoi se historia do ta vlerësoj ndikimin e Castros në Kubë dhe në botë. “Në këtë kohë të vdekjes së Fidel Castros, ne e zgjasim dorën e miqësisë te populli kuban”, tha Obama dhe ka shtuar se “historia do ta shënoj dhe vlerësoj ndikimin e madh të kësaj figure të vetme në popullin dhe botën rreth tij”. Mëtutje, në kumtesën e tij me rastin e vdekjes së ish-liderit revolucionar të Kubës, Fidel Castro, zoti Obama ka theksuar se gjatë presidencës së tij kishte punuar “që të kaluarën ta lente prapa”, derisa kishte punuar për të ardhmen, e cila ishte ndërtuar në gjërat që ishin të përbashkëta, raporton agjencia Reuters.

Kontrolloni gjithashtu

Olivier Guerot: Themelet e dialogut Kosovë-Serbi mbeten të pandryshuara, Asociacioni prioritet për Kosovën

Ambasadori i Francës në Kosovë, Olivier Guerot, ka theksuar se themelet e dialogut ndërmjet Kosovës …