Kur lehin çakajtë

Veni veshin!

Po lehin çakajtë,

Edhe qentë po lehin,

Në këto ditë me acar,

Ujqit po heshtin.

Ata kanë zënë pritë:

Në Beograd,

Hagë,

Holandë,

Bruksel,

Dhe po presin,

Prenë e tyre,

Të djallëzisë inkuizitore.

Veni veshin!

Edhe qentë po lehin

Stupcakët e surroshët,

Rezilë e katilë,

Buzhë e Drizë,

Matushë e shpellarë

Lehes të sojit,

Çakajë të  rodit,

Bastardë dje,

Bastardë sot.

Karvani po ecën,

Ata nga larg po turren

Si vjet e mot,

Si gjithmonë

Lehin e do të lehin

Qentë e çakajtë.

Lehja: fjala dhe jeta e tyre,

Lehja: zanati denbabaden,

Trashëguar nga at e gjysh,

Nga atëgjyshi, Dovlet,

Nga gjyshi, Kral e mbret.

Nga babai, serbo-komunist ibret

Nga nëna, pjellë lanet.

Po lehin çakajtë,

Për taksirat të vet.

Veterani:

Dan Buroja

Drenicë

Janar

2016

Kontrolloni gjithashtu

Festë e madhe sportive në Volketswil të Kantonit të Zyrihut

Festë e madhe sportive në Volketswil të Kantonit të Zyrihut

Në vazhdimësi “Shkolla Shqipe” në Zvicër na ka gëzuar me sukseset dhe rezultatet e shkëlqyeshme …