KEK
Fillimi / Lajmet / Lukas Mandl: Kosova i ka plotësuar të gjitha kushtet për liberalizimin e vizave por është bllokuar për arsye politike
Lukas Mandl: Kosova i ka plotësuar të gjitha kushtet për liberalizimin e vizave por është bllokuar për arsye politike

Lukas Mandl: Kosova i ka plotësuar të gjitha kushtet për liberalizimin e vizave por është bllokuar për arsye politike

Lukas Mandl, anëtar i Parlamentit Evropian. ka thënë se liberalizimi i vizave për Kosovën u bllokua për arsye politike.  “Unë kam qenë shumë i sinqertë për këtë çështje. Kosova i ka plotësuar të gjitha kushtet për liberalizimin e vizave me Bashkimin Evropian. Kjo është bllokuar për arsye politike. Pesë vende të BE-së akoma nuk e njohin pavarësinë e Kosovës dhe disa vende të tjera që dyshojnë se liberalizimi i vizave me Kosovën do të funksiononte pasi ata kanë frikë se njerëzit do të largohen nga vendi dhe nuk do të kthehen, do të qëndrojnë në Evropë dhe në pjesë të tjera të botës”, ka theksuar Mandl.

Kontrolloni gjithashtu

Deputeti i AAK-së, Daut Haradinaj kritikon qeverinë për vonesën e krijimit të Komisionit për të burgosurit politik

Deputeti i AAK-së, Daut Haradinaj kritikon qeverinë për vonesën e krijimit të Komisionit për të burgosurit politik

Shefi i Grupit Parlamentar të AAK-së, Daut Haradinaj në seancën e Kuvendit të Kosovës ka ...