Më 1 prill të vitit 1999 serbët kanë masakruar më shumë 60-të shqiptarë në lagjet e Gjakovës dhe 90 të tjerë Lubeniq të Pejës

Më 1 prill të vitit 1999 serbët kanë masakruar më shumë 60-të shqiptarë në lagjet  e  Gjakovës ku popullata kishte mbetur e ngujuar dhe nën rrethim të forcave kriminale serbe. Më 1 prill, të vitit 1999 në fshatin Lubeniq të Pejës, në orët e hershme të mëngjesit, formacionet ushtarake, policore e kishin rrethuar në të gjitha anët këtë fshat i cili shtrihet rrëzë Alpeve Shqiptare dhe në mes të fshatit Raushiq dhe Strellc, ku vranë barbarisht rreth 90  shqiptarë, burra gra pleq e fëmijë nga  radhët e popullatës civile.

Kontrolloni gjithashtu

Lutfi Haziri: Qeveria Kurti është e zhytur shumë në korrupsion, do ta këtë problem me dalë para njerëzve

Lutfi Haziri: Ka shumë arsye që të mbahen zgjedhjet e parakohshme, në radhë të parë sepse Qeveria është e papunë

Nënkryetari i LDK-së, Lutfi Haziri, konsideron se ka shumë arsye që të mbahen zgjedhjet e …