Mehmet Bislimi

Mehmet Bislimi: Ti nuk je Ago Ymeri

etiketoje atë në përkujdesje

 

të mos e bësh situatën komike

ti deshe ta fyesh

duke i thënë naiv

mbi punën e tij pameritore në vrap

edhe për kaq sa vrapoi

as dash as cjap

 

në këto topitje ndjenjash

e situatash përgjuese

zinxhirët e ndryshkur kush do t’i këpus

gjuhë e shpatës zënë ngushtë

ti nuk je ai

që zinxhirët e Ago Ymerit

i këputë me një të rënë shpate

pshurr në besën që i dhe Mbretit

nëse tualet nuk ke

tërhiqe fjalën tënde

të mbreti mos u kthe

nuk të falë ai më

as ty

as të nëntë shokët

nëse pazar më të s’ke bë

 

mos i qëndro besës së dhënë pa vend

Ago Ymerin mos imito

në rrugën e imitimit do digjesh

pluhuri i harresës mbuloi besën e dikurshme

sot

të vret besa jote në nëpërkëmbje

vërtetë e rëndë

janë kohë tjera tani

vet nënçmuese e vet komprometuese

Ago

që nuk hyre dot në këngë

Kontrolloni gjithashtu

Naim Frashëri

Albert Z. ZHOL: Askush si Naimi nuk i ka kënduar dashurisë e mallit për atdhe, krenarisë kombëtare dhe bukurisë së natyrës shqiptar

Askush si Naimi nuk i ka kënduar dashurisë e mallit për atdhe, krenarisë kombëtare dhe …