Limak Kosovo
Fillimi / Lajmet / Nga 1 janari kryesimin e OSBE-së e merr Suedia e cila e falënderon Shqipërinë për punën e kryer në vitin 2020
Nga 1 janari kryesimin e OSBE-së e merr Suedia e cila e falënderon Shqipërinë për punën e kryer në vitin 2020

Nga 1 janari kryesimin e OSBE-së e merr Suedia e cila e falënderon Shqipërinë për punën e kryer në vitin 2020

Që nga sot, Suedia kryeson për një vit Organizatën për Sigurinë dhe Bashkëpunimin në Evropë. Fokusi i presidencës, siç u njoftua në Stokholm, do të jetë forcimi i sigurisë dhe demokracisë. Ministrja e Jashtme e Suedisë, Ann Linde njoftoi se vendi do të punojë në forcimin e sigurisë dhe demokracisë në Evropë dhe mjedisin e afërt, me një fokus në të drejtat e njeriut, demokracinë dhe sundimin e ligjit. “Jam e nderuar të marr kryesimin e OSBE-së, në një kohë kur rajoni ynë duhet të bashkohet për t’u përqendruar në sigurinë tonë të përbashkët, bazuar në parimet dhe angazhimet që kemi bërë të gjithë”, ka shkruar ajo në llogarinë e vet në “Twitter”. Linde më tutje falënderoi kryeministrin shqiptar, Edi Rama për punën e kryer gjatë vitit të kaluar, ku për një vit këtë organizatë e udhëhoqi Shqipëria.

Kontrolloni gjithashtu

Parlamenti Evropian: Pavarësia e Kosovës është e pakthyeshme, njohja nga të gjitha shtetet e BE-së do të ishte në dobishme

Parlamenti Evropian: Pavarësia e Kosovës është e pakthyeshme, njohja nga të gjitha shtetet e BE-së do të ishte në dobi të paqes

Me 50 vota për, dhjetë kundër dhe nëntë abstenime, Komisioni për politikë të jashtme i ...