leoni

Vetëvendosja dhe koalicioni LDK-AKR duan ta caktojnë vetë kandtatin e pranueshëm për ta nga radhët e koalicionit, PDK-AAK-NISMA. Kandidatja e pranueshme

OEK: Në Kosovë ka klimë të mirë për të bërë biznes

Duke paraqitur të dhënat e hulumtimin mbi për kushtet që ofron vendi ynë për të bërë biznes, kryetari i Odës Ekonomike të Kosovës, Safet Gërxhaliu tha se të dhënat e anketimit tregojnë se në Kosovës ka klimë të mirë për të bërë biznes. Ai shtoi më tutje se sektori privat është në rrugë të mirë për zhvillim dhe zhvillimi ekonomik ndikon pozitivisht në imazhin e Kosovës. Mundësitë për punësim shihen në sektorin e ndërtimtarisë dhe të prodhimit, theksoi kryetari i Odës Ekonomike të Kosovës, Safet Gërxhaliu. Ndërkohë, ministrja në detyrë e Tregtisë, Hikmete Bajrami rekomandoi që sa më shpejt të formohen institucionet dhe të vinë njerëz që ia dinë vlerën sektorit privat sepse rritja e këtij sektori nënkupton përparim për shoqërinë e Kosovës.

 

Kontrolloni gjithashtu

Lajçak

Emisari i BE-së, Miroslav Lajçak, deklaron se Ballkani Perëndimor ka prioritet bashkëpunimin me Mbretërinë e Bashkuar

I dërguari i Bashkimit Europian për dialogun Kosovë-Serbi, Miroslav Lajçak, është  shprehur optimist për rëndësinë …