PDK

PDK-ja, do të përpiqet ta ndalojë projektligjin për ndryshimin e plotësimin e ligjeve që e përcaktojnë shumën e pagës minimale

Partia Demokratike e Kosovës, ka paralajmëruar përdorimin e të gjitha mjeteve të lejuara për ta pamundësuar kalimin e projektligjit për ndryshimin dhe plotësimin e ligjeve që e përcaktojnë shumën e pagës minimale, i cili do të shqyrtohet në seancën e sotme të Kuvendit. Deputeti i PDK-së, Rashit Qalaj, tha në një konferencë për media se “askujt nuk i duhen trazirat”, duke iu referuar protestës së veteranëve, që nuk përfshihen në këtë projektligj. Besoj që do të dominoj arsyeja te partia në pushtet për shkak se askujt nuk i duhen trazirat në vend. Askush nga ne nuk dëshirojmë të kemi protesta në rrugë për çështje sociale”, tha ai, duke i bërë thirrje mazhorancës që ta tërheq projektligjin për plotësim. Qeveria propozon 250 euro pagë minimale, por PDK-ja kërkon nivel më të lartë. Deputeti Rashit Qalaj e akuzoi Qeverinë se po i përjashton qëllimisht disa kategori nga ky projektligj, duke përmendur veteranët dhe të paralizuarit.

Kontrolloni gjithashtu

Rexhep Selimi

Mbrojtja e Rexhep Selimit, ka kërkuar lirimin e tij nga paraburgimi deri në 30 ditë para fillimit të gjykimit

Në përgjigje ndaj kërkesës së Zyrës së Prokurorit të Gjykatës Speciale, avokati i  Rexhep Selimit, …