KEK
Fillimi / Lajmet / Prokuroria e Gjykatës Speciale thotë se shumë dëshmitarë do të përdoren ndaj Thaçit dhe të tjerëve
Sot u mbajt seanca gjyqësore e radhës kundër ish-kryetarit të Kosovës Hashim Thaçi, dhe ish krerëve të UÇK- së

Prokuroria e Gjykatës Speciale thotë se shumë dëshmitarë do të përdoren ndaj Thaçit dhe të tjerëve

Në Hagë është mbajtur seanca e tretë mbi ecurinë e çështjes gjyqësore ndaj Hashim Thaçit, Kadri Veselit, Rexhep Selimit e Jakup Krasniqit. Në fillim të seancës Prokurorja e çështjes, ka folur rreth materialeve dhe dokumenteve që janë duke u punuar. Prokurorja tutje ka thënë se kanë shumë dëshmitarë, por që tha se nuk është e përcaktuar nëse do t’i përdorim të gjithë këta persona në gjyq. Mirëpo ajo shoti se shumica prej tyre do të përdoren në gjyq. “Mbrojtja e Thaçit thotë se disa prova dhe dëshmitarë gjatë intervistave nuk janë bërë të ditur, kjo është e vërtetë. Dokumentet tjera që mund të kenë treguar dëshmitarët gjatë intervistave do të bëhen të ditura. Lidhja e dokumenteve me dëshmitarët është një proces që do të bëhet gradualisht. Lidhur me parashtrimet për fushat përkatëse jam përgjigjur në konferencën e mëparshme”, tha ajo

Kontrolloni gjithashtu

Ish-gjyqtari i EULEX-it, Malcolm Simmons sërish kërkon të raportojë në Komisionin Parlamentar për Legjislacion

Ish-gjyqtari i EULEX-it, Malcolm Simmons sërish kërkon të raportojë në Komisionin Parlamentar për Legjislacion

Ish-gjyqtari i EULEX-it, Malcolm Simmons edhe njëherë i është drejtuar me shkresë Kuvendit të Kosovës, ...