Fillimi / Lajmet / Qeveria ka thirrur sot mbledhje për të diskutuar për masat që duhet ndërmarr kundër pandemisë
Qeveria e Kosovës vlerëson se raporti i Bankës Botërore është plotësisht i pa vërtetë dhe i pa bazuar

Qeveria ka thirrur sot mbledhje për të diskutuar për masat që duhet ndërmarr kundër pandemisë

Qeveria ka thirrur sot mbledhje për të diskutuar për masat që duhet ndërmarr kundër pandemisë. Vetëm gjatë 24 orëve të fundit, nga 346 mostra të marra nga Klinika Infektive dhe gjurmimi i kontakteve të rasteve në terren prej të cilëve 178 raste kanë rezultuar pozitiv ndërsa 8 pacient kanë pësuar me fatalitet. Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike të Kosovës ka theksuar se inspektoratet sanitare të AUV dhe inspektoratet komunale, bashkë me shtabet komunale, duhet patjetër të zbatojnë ligjin për inspektoratin dhe ligjin për parandalimin e sëmundjeve ngjitëse duke u mbështetur në manualin për luftimin e COVID-19 dhe të merren masa përgjegjësie në çdo rast të mos zbatimit eventual të rekomandimeve të Institutit Kombëtar. Instituti ka ripërseritur se çdo shkelje e rregullave nga kushdo do të konsiderohet rrezikim i shëndetit dhe jetës së të tjerëve.

Kontrolloni gjithashtu

Valdete Daka: Mjetet që nuk janë harxhuar nga zgjedhjet e 6 teorit iu janë kthyer buxhetit të Kosovës

Valdete Daka: Mjetet që nuk janë harxhuar nga zgjedhjet e 6 teorit 2019 i janë kthyer buxhetit të Kosovës

Komisioni për Legjislacion, Mandate, Imunitete, Rregulloren e Kuvendit ka shqyrtuar Raportin Vjetor të Komisionit Qendror ...