Ramush Haradinaj

Ramush Haradinaj: Tryeza për demarkacion do të dëshmojë se shënjimit i vijës kufitare me Malin e Zi është i gabuar

Kryetari i Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës, Ramush Haradinaj, thotë për mediet se tryeza për demarkacion, e cila po mbahet sot në ambientet e Kuvendit të Kosovës  do të dëshmojë se versioni i shënjimit të vijës kufitare me Malin e Zi është i gabuar. Ai  thënë se ekspertët e pavarur do të hedhin dritë në këtë proces dhe do ta vërtetojnë se demarkacioni është i gabuar dhe duhet të rrëzohet. Me votimin kundër demarkacionit Kosovës do t’i hiqet një pengesë si në proceset e brendshme, po ashtu edhe në ato të jashtme. Ai ka thënë se fillimisht demarkacioni duhet ta marrë epilogun në Kuvendin e Kosovës pastaj, nëse nuk gjendet një zgjidhje miqësore dhe nëpërmjet dialogut me Malin e Zi dhe kjo çështje mund të përfundojë në arbitrazh.

Kontrolloni gjithashtu

Albin Kurti: Komunitetet janë pasuri për Kosovën, i dimë sfidat që ekzistojnë për bashkëqytetarët tonë romë, ashkali dhe egjiptianë

Kryeministri i Kosovës dhe kryetar i Vetëvendosjes, Albin Kurti, sfidon dhe përçmon opozitën për zgjedhjet e ardhshme

Kryeministri i Kosovës dhe kryetar i Vetëvendosjes, Albin Kurti, sfidon opozitën për zgjedhjet e ardhshme. …