Rryma

Shtetet e Evropës nga mungesa e energjisë elektrike mund të goditen, ashtu sikur është goditur Kosova

Mediet në Britaninë e Madhe kanë  paralajmëruar shtetet e Evropës se pasojat e mungesës së energjisë elektrike mund t’ i godasin edhe ato, ashtu sikur e kanë goditur Kosovën. Sipas këtyre  medieve Kosova,  njëra nga vendet më pak të shfaqura për t’u përballur me krizën energjetike,  po zbaton reduktime të vazhdueshme më nga dy orë në ditë. Ky vend  do të jetë i pari, por jo i fundit që do ta bëjë këtë, pasi konstatohet se Kina dhe Rusia janë shkaktarët e krizës energjetikë në botë. Kryetari rus Vladimir Putin shfrytëzoi prodhimin e gazit si një mjet politik. Nëse Rusia do të rriste prodhimin e gazit, do të kishte një ndikim në uljen e çmimeve, por Putini e ka bërë të qartë se nuk do ta bëjë këtë.

Kontrolloni gjithashtu

Rama

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama, po qëndron për një vizitë zyrtare, në Azerbajxhan

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama, në kuadër të vizitës në Azerjbajxhan,  u takua  me kryetarin …