Fillimi / Njoftime / Sot mbushen 20 vjet nga “Dita e Martirëve” në Korishë të Prizrenit
Sot mbushen 20 vjet nga “Dita e Martirëve” në Korishë të Prizrenit

Sot mbushen 20 vjet nga “Dita e Martirëve” në Korishë të Prizrenit

Sot mbushen 20 vjet nga “Dita e Martirëve” në Korishë të Prizrenit, ku  ushtria dhe policia serbe popullsinë e pafajshme shqiptare të kësaj ane e vendosi në një kazermë, me qëllim që të goditej nga NATO-ja. Më 13 maj 1999, u krye masakra e tmerrshme nga ushtria dhe policia serbe mbi popullatën e kësaj ane dhe fshatrave përreth duke i ndalur civilët e fshatrave Korishë, Budakovë, Bllacë, Reshtan, Mushtisht dhe Grejkoc, duke vrarë 77 prej tyre.

Kontrolloni gjithashtu

Dëshmori i kombit, Fejzullah Hajdaraj dekorohet nga kryetari Thaçi më Urdhrin "Hero i Kosovës”

Dëshmori i kombit, Fejzullah Hajdaraj dekorohet nga kryetari Thaçi më Urdhrin “Hero i Kosovës”

Sot me datë 16.05.2020 Familja e Dëshmorit Fejzullah Ibrahim Hajdaraj nga Abria e Epërme pranoi ...