Limak Kosovo
Fillimi / Lajmet / Sot në Tiranë mblidhet për herë të parë Komisioni hetimor për shkarkimin e kryetarit të Shqipërisë, Ilir Meta
Kryetari Meta është në një procedure shkarkimi në Kuvendin e Shqipërisë, brenda afateve që ka përcaktuar Kuvendi

Sot në Tiranë mblidhet për herë të parë Komisioni hetimor për shkarkimin e kryetarit të Shqipërisë, Ilir Meta

Komisioni hetimor për shkarkimin e kryetarit të Shqipërisë, Ilir Meta do të zhvillojë sot mbledhjen e parë. Sipas agjendës së publikuar në faqen e Kuvendit bëhet e ditur se komisioni do të mblidhet në orën 13:00 ku në rend të ditës është konstituimi i Komisionit Hetimor të Kuvendit, deklarimi i qëllimit të ngritjes së Komisionit, zgjedhja  e sekretarit të Komisionit Hetimor si dhe caktimi i relatorëve për hartimin e projekt rregullores së Komisionit dhe të planit paraprak të hetimit.Kuvendi i Shqipërisë, gjatë seancës të së hënës, miratoi me 101 vota pro dhe 6 kundër ngritjen e komisionit hetimor parlamentar për shkarkimin e presidentit Ilir Meta, me argumentin se ka shkelur rëndë Kushtetutën, me dekretin për anulimin e zgjedhjeve të 30 qershorit.

Kontrolloni gjithashtu

Gjendje alarmante në Brazil, mbi 33 mijë viktima nga koronavirusi

Mediet ndërkombëtare njoftojnë për gjendje alarmante në Brazil për shkak të koronavirusit. Gazeta “The Guardian” ...