Fillimi / Lajmet / Thaçi: Kosova ka dëshmuar dhe do të dëshmojë me krenari që mbështet aleancën kundër ekstremizmit fetar
Thaçi: Raporti me SHBA-në nuk do të mbetet pre e tekeve apo aspiratave të një politike të ngurtë dhe elektorale ditore

Thaçi: Kosova ka dëshmuar dhe do të dëshmojë me krenari që mbështet aleancën kundër ekstremizmit fetar

Kryetari i vendit, Hashim Thaçi po merr pjesë sot në konferencën ndërkombëtare “Feja si një instrument për paqen” e cila po mbahet në Tiranë. Ai u ndal tek sfidat e forta që ka kaluar shoqëria shqiptare në Kosovë dhe theksoi se shqiptarët kanë bashkëpunuar dhe kanë jetuar në bashkëjetesë të plotë fetare pa shkaktuar asnjë konflikt. “Kombi shqiptar ka dhënë dhe jep një shembull pozitiv, të mirë dhe shumë të qëndrueshëm. Kjo vlerë tradicionale duhet të ruhet dhe të pasurohet çdo ditë”, është shprehur ai. Mes tjerash, Thaçi ka folur edhe për radikalizmin fetar dhe shqiptarët që kanë marrë pjesë në luftërat e huaja. Sipas tij, Kosova ka dëshmuar dhe do të dëshmojë me krenari që mbështet aleancën kundër ekstremizmit fetar, ndërsa shtoi se vendi i tij po punon për rehabilitimin e të kthyerve nga llogoret e luftërave ekstremiste.

Kontrolloni gjithashtu

Kryetari i AKR-së, Behxhet Pacolli kërkon që në Kosovë të krijohet një Qeveri uniteti dhe të lihen anash inatet politike

Kryetari i AKR-së, Behxhet Pacolli kërkon që në Kosovë të krijohet një Qeveri uniteti dhe të lihen anash inatet politike

Kryetari i Partisë Aleanca Kosova e Re, Behxhet Pacolli, ka kërkuar që në Kosovë të ...