leoni

Rasti i Astrit Deharit kalon nga Prokuroria Themelore në Prizren në juridiksion të Prokurorisë Speciale të Kosovës

Vetëvendosja sërish kundërshton themelimin e Komisionit Hetimor Parlamentar për zhdukjen e mostrave në rastin e Astrit Deharit

Në seancën e djeshme, ku Kuvendi i Kosovës po diskutohej  për pikat që nuk janë përfunduar gjatë muajit mars, kryekuvendari, Glauk Konjufca ka pyetur partinë në pushtet, nëse dëshiron t`i jep emrat e deputetëve për këtë komision, Vetëvendosja ka refuzuar sërish një propozim të tillë. Votimi për themelimin e Komisionit hetimor parlamentar mbi përgjegjësitë e ekzekutivit të Ministrisë së Drejtësisë në raport me zjarret e dyshimta në Institutin e Mjekësisë Ligjore, zhdukjen e mostrave në rastin Dehari dhe çdo veprim apo mosveprim i kësaj ministrie që ka cenuar pavarësinë dhe përgjegjësitë ligjore të këtij instituti. Konjufca tha se të gjitha grupet parlamentare kanë dhënë propozimet e tyre, përveç Vetëvendosjes e cila nuk ka pranuar t i japë emrat. Me këtë rast sërish është shtyrë kjo pikë e rendit të ditës pikë derisa Lëvizja Vetëvendosje t’i jep emrat dhe kur se paku i kemi edhe partitë opozitare të pranishëm që të votojnë, ka thënë Konjufca.

Kontrolloni gjithashtu

Lajçak

Emisari i BE-së, Miroslav Lajçak, deklaron se Ballkani Perëndimor ka prioritet bashkëpunimin me Mbretërinë e Bashkuar

I dërguari i Bashkimit Europian për dialogun Kosovë-Serbi, Miroslav Lajçak, është  shprehur optimist për rëndësinë …