𝐔 𝐦𝐛𝐚𝐣𝐭 𝐭𝐚𝐤𝐢𝐦𝐢 𝐢 𝐫𝐫𝐞𝐠𝐮𝐥𝐥𝐭 𝐢 𝐊𝐮𝐯𝐞𝐧𝐝𝐢𝐭 𝐭ë 𝐎𝐝ë𝐬 𝐬ë 𝐍𝐝ë𝐫𝐦𝐣𝐞𝐭ë𝐬𝐮𝐞𝐬𝐯𝐞 𝐭ë 𝐊𝐨𝐬𝐨𝐯ë𝐬

Me 44 vota për, Ganimete Xhelili u rizgjodh kryetare e Odës së Ndërmjetësuesve të Kosovës (ONDK) për një mandat të dytë. Mandati i Xhelilit në këtë pozitë është trevjeçar.
Zgjedhja e saj në këtë pozitë u bë gjatë Kuvendit të rregullt zgjedhor të mbajtur të shtunën, më 24 shkurt 2024, në Amfiteatrin e Ministrisë së Drejtësisë.
Kundërkandidat i saj ishte ndërmjetësuesi Isuf Jahmurataj, i cili në total mori 33 vota.
Ndryshe, gjatë kësaj mbledhje janë zgjedhur edhe anëtarët e bordit të ONDK-së.
Në linjë me parimet kushtetuese dhe detyrimet ligjore për barazi gjinore, si dhe në linjë me përpjekjet e ONDK për të promovuar rritjen e përfaqësimit të grave në pozita vendim-marrëse, në këtë mandat, si pjesë e bordit janë zgjedhur pesë gra dhe dy burra.
Shtatë anëtarët e zgjedhur, që vijnë nga shtatë regjione të Republikës së Kosovës, janë: Anita Kosumi nga Prishtina, Edmond Kumnova nga Mitrovica, Shkelzen Dreshaj nga Peja, Arijeta Hoti Haxhiajdini nga Prizreni, Teuta Bajrami nga Ferizaj, Hidajete Ismaili nga Gjilani dhe Nora Dobruna nga Gjakova.

Kontrolloni gjithashtu

Malishevë: U mbajt sesioni shkencor “Qëndresa e Llapushës dhe trojeve tjera shqiptare 1912-1952”

Sot në Malishevë, në kuadër të aktiviteteve për shënimin e 16 Qershorit – Ditës së …