Fillimi / Lajmet / 21 vjet nga rënia heroike e dëshmorëve të kombit Hyzri Talla, Afrim Maliqi dhe Ilir Durmishi
21 vjet nga rënia heroike e dëshmorëve të kombit Hyzri Talla, Afrim Maliqi dhe Ilir Durmishi

21 vjet nga rënia heroike e dëshmorëve të kombit Hyzri Talla, Afrim Maliqi dhe Ilir Durmishi

Para 21 vite më parë, më 2 dhjetor 1998 në Prishtinë kanë rënë heroikisht dëshmorët e kombit Hyzri Talla, Afrim Maliqi dhe Ilir Durmishi. Ata u vranë nga shërbimi sekret serb në afërsi të Qendrës së Studentore derisa ndodheshin në një mision ushtarak në kryeqytet. Dëshmorët e kombit qenë në mesin e shumë djemve dhe vajzave shqiptare që ua mësynë shtigjeve të lirisë dhe ndër të parët që ecen kësaj rruge. Tre dëshmorët janë dekoruar nga Presidenca e Kosovës.

Kontrolloni gjithashtu

Komuna e Bujanocit në Kosovën Lindore del në përkrahje të Thaçit e Veselit dhe luftës së drejtë të UÇK-së

Komuna e Bujanocit në Kosovën Lindore del në përkrahje të Thaçit e Veselit dhe luftës së drejtë të UÇK-së

Komuna e Bujanocit në Kosovën Lindore ka reaguar ndaj pretendimeve që Zyra e Prokurorit Special ...