driloni com
vipa
Fillimi / Institucionet / Komuna e Malishevës, ndihmon zonat e përmbytura në Shqipëri

Komuna e Malishevës, ndihmon zonat e përmbytura në Shqipëri

Komuna e Malishevës, i është përgjigjur thirrjes për ti ndihmuar zonat e përmbytura të Shqipërisë. Për këtë qëllim, nga Malisheva është nisur një maune me ndihma, përkatësisht me ushqim për bagëti, pasi në këtë sektor llogaritet se janë shkaktuar edhe dëmet më të mëdha. Sipas drejtorit të Drejtorisë për Mbrojtje dhe Shpëtim, Sejdi Paçarizi, “Komuna e Malishevës, i është përgjigjur thirrjes për ta ndihmuar shtetin shqiptar, përkatësisht zonat më të dëmtuara nga përmbytjet, dhe kërkesa e adresuar në Malishevë, ka qenë për sigurimin e ushqimit për bagëti, pasi përmbytjet dhe vërshimet e ditëve të fundit, e kanë goditur më shumë këtë sektor”. Përndryshe, sipas Paçarizit, “Malisheva e di më së miri se çka do të thotë të dëmtohesh nga përmbytjet dhe vërshimet, sidomos në sektorin e bujqësisë dhe blegtorisë, pasi me situata të tilla Komuna e Malishevës, përballet çdo vit, prandaj edhe është vlerësuar si shumë e nevojshme, që sadopak edhe ne si komunë, të ndihmojmë në këtë drejtim”. “Ne si drejtori kemi kërkuar nga Kryetari i Komunës se Malisheves, Ragip Begaj, që ta mbështes kërkesën, e cila është miratuar nga kryetari dhe menjëherë janë nisur ndihmat e para për zonat e përmbytura në Shqipëri”, tha drejtori Paçarizi. Një maune me ndihma në ushqim të bagëtive, është nisur sot për në Shqipëri, ku ushqimi në thashë për bagëti është siguruar nga Komuna e Malishevës, ndërsa transporti është siguruar nga sektori privat, përkatësisht kompania “Kushtrimi”, me pronar Ismet Bytyçin.

Kontrolloni gjithashtu

Mblidhet shtabi emergjent pas vërshimeve në Suharekë

Kryetari i Komunës së Suharekës, Bali Muharremaj, ka mbledhur Shtabin Emergjent pas vërshimeve, për t’i ...