Abelard Tahiri: Qytetarët të dalin të votojnë për të ardhmen e sigurt të Kosovës

Abelard Tahiri: Ministria e Drejtësisë i ka kushtuar vëmendje raportimeve të dhunës në familje

Ministri i Drejtësisë, Abelard Tahiri ka thënë se dikasteri që drejton i ka kushtuar vëmendje të veçantë raportimeve të dhunës në familje. Ai këtë koment e ka bërë në konferencën “Qasja në drejtësi e viktimave të dhunës në familje dhe dhunës në baza gjinore”. “Ne rrjedhim nga një traditë ku janë vlerësuar nënat por sot kjo nuk është e mjaftueshme. Sot e kemi obligim dhe e kemi nevojë për komponentin e barazisë së gruas. S’kemi qëndruar indiferent ndaj raportimeve të dhunës në familje”, është shprehur Tahiri. “Kodi i ri penal i sponsorizuar nga ne rregullon specifikisht të gjithë të drejtat lidhur me këtë temë. Me kodin e procedurës penale që brenda këtij muaji do të shkojë në Kuvend i kemi kushtuar vëmendje të veçantë dhunës ndaj gruas. Jam krenar që në ligjin pronësor, gruas i garantohen të drejtat e pronësisë skajshmërisht. Ju siguroj se si ministër nuk do të kursehem të bëjë çfarëdo që është e mundur për të trajtuar këtë temë të shoqërisë tonë”, është shprehur Tahiri.

Kontrolloni gjithashtu

Don Agim Qerkini: Shqiptarët janë dëshmi e tolerancës dhe mirëqenies

Famullitari katolik Don Agim Qerkini ka vizituar Bashkësinë Islame të Kosovës nga ku ka uruar …