Ahmet Qeriqi: Fenomene shqiptare

Në këtë përmbledhje studimesh, autori, ka bërë përpjekje për të ndriçuar disa segmente të jetës dhe veprës së kryengritësit të madh shqiptar, jeniçerit, Halil Patrona, i cili nuk është sa duhet i njohur për lexuesit tanë, ndërsa është figurë shumë e njohur e Historisë së Perandorisë Osmane dhe Historisë së përgjithshme botërore. Në pjesën e dytë, autori ka trajtuar një shkrim për legjendarin Adem Jashari dhe studimin: Dy kahe të përpjekjeve për identitet kombëtar, ku ka marrë në shqyrtim kahet politike të Adem Demaçit, Rexhep Qoses, Ibrahim Rugovës dhe të Ukshin Hotit…

Kontrolloni gjithashtu

Zymer Mehani: Atdhedashuria-lajtmotiv i poezisë së poetes, Lumturije Sylejman Drenica

Zymer Mehani: Atdhedashuria-lajtmotiv i poezisë së poetes, Lumturije Sylejman Drenica

Lumturije S. Drenica u lind në fshatin Borje të rrethit të Kukësit, më 1 gusht …