Limak Kosovo
Fillimi / Institucionet / Aktivitete me rastin e manifestimit“ Epoeja e UÇK-së”

Aktivitete me rastin e manifestimit“ Epoeja e UÇK-së”

Me rastin e manifestimit tradicional treditor “Epopeja e UÇK-së“, komuna e Shtimes, përmes Drejtorisë për Kulturë, Rini dhe Sport, Drejtorisë për Arsim dhe OJQ-ve rinore kanë organizuar aktivitete të ndryshme.

Për të nderuar veprën dhe kontributin e komandantit Adem Jashari dhe familjes së tij, delegacioni i komunës, në krye me nënkryetarin Fatmir Rashiti, kanë vendosur lule dhe kanë bërë homazhe, së pari në Kompleksin Përkujtimor, në Prekaz, dhe pastaj në Varrezat e Dëshmorëve të komunës, në Shtime dhe në Mollopolc si dhe në Kompleksin Përkujtimor në Reçak.

Bashkë me delegacionin e komunës, në vendosje të luleve dhe homazheve kanë marrë pjesë edhe udhëheqësit e shoqatave të dala nga lufta ( SHFD, SHIL, SHVL), në nivel lokal dhe qendror, veteranë të Luftës së UÇK-së, familjarë të Dëshmorëve dhe të Martirëve dhe përfaqësues të institucioneve lokale të komunës.

Në tri ditë luftime të ashpra, ballë për ballë me forcat policore dhe ushtarake serbe, më 5, 6 dhe 7 mars 1998, së bashku me komandantin e UÇK-së Adem Jashari, nga familja e tij, në fushën e nderit ranë heroikisht në mbrojtje të pragut të shtëpisë, të atdheut dhe të kombit, 20 anëtarë, 10 prej të cilëve fëmijë.

Kontrolloni gjithashtu

Islamic Relief Kosova ndihmon familjet me nevojë të Komunës së Hanit të Elezit

121 pako me nga 7 kg mish është kontributi humanitarë i radhës i Islamic Relief ...