BE-ja dhe UNDP-ja ndihmojnë me shërbime vështirë të qasshme për personat me aftësi të kufizuare e të moshuarit në Kosovë

BE-ja dhe UNDP-ja ndihmojnë me shërbime vështirë të qasshme për personat me aftësi të kufizuare e të moshuarit në Kosovë

Zyra e Bashkimit Evropian (BE) në Kosovë dhe Programi i Kombeve të Bashkuara për Zhvillim (UNDP) do të dorëzojnë dy klinika mobile të cilat do të përdoren për ofrimin e shërbimeve bazë që janë e drejtë e të gjithëve por vështirë të qasshme për personat me aftësi të kufizuar dhe të moshuarit në mbarë Kosovën. Ngjarja do të zhvillohet të enjten më 18 nëntor, në sheshin Skenderbeu, me fillim nga ora 11:00.

Klinikat mobile janë automjete të modifikuara që do të lëvizin neper komunitete anembanë Kosovës, qofshin urbane ashtu edhe rurale, dhe do te ofrojnë shërbime të ndryshme, te bazuar në nevojat e komuniteteve. Klinikat mobile do tu dorëzohen OJQ-së “Nëna Tereza” dhe OJQ-së Handikos Gjilan në prani të z. Tomáš Szunyog, shef i Zyrës së BE-së në Kosovë, znj. Maria Suokko, Përfaqësuese e Përhershme e UNDP-së ne Kosove, dhe z. Ilir Kapiti, Zëvendësministër i Financave, Punës. dhe Transfereve. Z. Zef Shala nga OJQ-së Nëna Terezë dhe z. Fatmir Shurdhani nga Handikos Gjilan do t’i pranojne klinikat mobile nga përfaqësuesit e BE-së, zyra në Kosovë dhe UNDP në Kosovë.

Ftesë:\Ftohen mediat të përcjellin këtë ngjarje.

Kush:          EU dhe UNDP

Çka:            Dorëzimi i dy klinikave mobile për ofrimin e shërbimeve për grupet e cenueshme në Kosovë

Kur:            Të enjten, 18 nëntor, në ora 11:00

Ku:             Sheshi Skenderbe

 

Për më shumë informata, ju lutemi të kontaktoni:

Burbuqe Dobranja, zyrtare për komunikim pranë UNDP-së

Tel: (038) 249 066 lok. 410;  mobil: 049 720 800;           email: [email protected]

Danijela Mitić, zyrtare për komunikim pranë UNDP-së

Tel: (038) 249 066 lok. 412;   mobil: 049 720 824     e-mail: [email protected]

Vjosa Rakovica Xhemaj, zyrtare për menaxhimin e informacioneve pranë UNDP-së

Mobil: +383 49 709 050           e-mail: [email protected]

Tringë Sokoli, Zyrtare për komunkim dhe media sociale pranë UNDP-s Mobil: +383 49 659 016         e-mail: [email protected]@undp.org

Enisa Rashlanin Kasemi, Zyrtare për informim dhe komunikim, Zyra e BE-së në Kosovë

Tel: +383 (0) 38 5131 327      mobil: 044 118 686

email: [email protected]

Kontrolloni gjithashtu

AKP

Bordi i AKP-së miratoi listën me shfrytëzues të tokave të ndërmarrjes së re, “Agrokosova”

Bordi i Drejtorëve të Agjencisë Kosovare të Privatizimit mbajti mbledhje ku diskutoi në lidhje me …