Deputeti i AAK-së, Besnik Tahiri kërkon që të ndryshohet rregullorja e Kuvendit të Kosovës

Besnik Tahiri: Të lejohet tërheqja e parave nga Trusti dhe të rishikohet projektligji për pagën minimale

Shefi i Grupit Parlamentar të AAK-së, Besnik Tahiri në një konferencë për media ka thënë se qeveria duhet të reflektoj seriozisht në këtë drejtim. Tërheqja e një përqindjeje të mjeteve nga Trusti nuk është çështje dëshire por domosdoshmëri e qytetarëve.“AAK kërkon nga shumica parlamentare që të reflektojnë seriozisht në tërheqjen e trustit, pasi ato para janë të qytetarëve. Trusti nuk është dëshirë e as vullnet i mirë, por domosdoshmëri”, ka thënë Tahiri. Ndërsa, sa i përket pagës minimale ai tha se kanë votuar kundër këtij Projektligji për disa arsye, transmeton Telegrafi.“Te paga minimale janë dy gjëra që dua t’i ngrisë. Ne kemi votuar kundër pasi duam që dy kategori të vendosën në baras-vlefshmëri me pagën minimale…”, shtoi ai.

Kontrolloni gjithashtu

Përfaqësuesit e Qeverisë, BQK-së dhe të Trustit takohen sot për të diskutuar zbatimin e Ligjit për Rimëkëmbjen

Sot, në Prishtinë pritet të mbahen protesta për lejimin e tërheqjes së një përqindjeje të mjeteve të Trustit pensional

Sot, në orën 12.00 në Prishtinë pritet të mbahen protesta  për lejimin e tërheqjes së …